OM OSS

Här på gården Hammarbacken har vi under många år ägnat oss åt uppfödning av hundar. Vi började med Mops men dom senaste åren har vi helt gått över till enbart Labradorer.

Vår första mops kom till oss år 1999 och sen var vi fast med denna helt fantastiska hund. Thelma som hon hette blev snabbt allas favorit och ställdes ut med goda resultat. Hon gav oss två kullar med fina valpar och blev vår första kontakt med uppfödning. Under tiden hade vår svarta mops "Zoya" kommit hem till oss från Humlans kennel och här började intresset för den svarta mopsen ta fart. Under många år hade vi ett helt gäng med svarta mopsar och en fawnfärgad tik som förgyllde våra dagar här på gården. År 2011 kom dessutom vår första bruna labrador "Wilma" hem till oss, vi hämtade hem henne från Macita´s kennel i Umeå och kan inte nog tacka för denna helt underbara hund. Den första kullen med labrador-valpar föddes sommaren 2014 och tiken "Maggan" fick stanna kvar här hos oss. Sen har det rullat på och det har blivit ett helt gäng med glada Labradorer.

Som valp-köpare här hos oss är du alltid välkommen att höra av dig eller besöka oss. Har du frågor eller funderingar som rör din hund är det bara att ringa eller maila. Vi ställer inga som helst krav på dig när det gäller utställning eller prov, men om du köper en labrador vill vi att du gör en röntgen av höfter och armbågar någon gång när hunden är mellan 12-18 månader. Det är viktigt för dig och din hund att få reda på sin hd/ed status då du som husse / matte kan göra mycket för att hunden ska få ett så långt och hållbart liv som möjligt. Vi begär inte att du som köpare ska hålla mer kontakt med oss än du själv känner dig bekväm med, men det är oerhört värdefullt för oss som uppfödare att få ta del av din hunds levnadshistoria (ev. sjukdomar mm.) Allt detta för att kunna göra en så bra avelsplanering som bara är möjligt.

 

Vår önskan och förhoppning är att kunna ge er all information och kunskap som krävs för att kunna få ut så mycket glädje som möjligt tillsammans med er livskamrat / familjemedlem. 

Hunden kommer alltid att se på dej med kärlekens ögon...det är bara att besvara den blicken. 

 

 

Du kan markera viktig information eller meddelanden i texter som denna.

FOUR STEP`S

Att sätta namn på sin kennel är inte alltid det lättaste. Det ska passa till just dig själv och sen vill det till att få det godkänt av skk då det finns en risk för att det redan är upptaget. Jag funderade länge och kunde inte riktigt hitta något som passade mig, tiden gick och jag funderade och tänkte. På gården där vi bor hade vi då en hel del ponnyer eftersom alla fyra barnen var intresserade och flickorna tävlade flitigt medans sonen körde. Det var då D-ponnyn Big Step kom till oss och jag har nog aldrig sett en mer rörlig liten ponny, det var verkligen stora steg.

Dagarna bestod utav skötsel av alla hästar och ponnyer och tävlingar, hundar och barnen och alla andra små djur som fanns på gården. Då föll allt på plats. Allt som rörde sig hos oss var genom fyra steg...FOUR STEP`S